Vox Martini is een door Noëmi Schermann opgericht projectkoor bestaande uit jonge enthousiaste zangers uit Utrecht en omstreken.
Op Zondag 12 mei 20:00 uur zal in de Sint Martinuskerk een concert plaatsvinden om het belang van vrijheid te benadrukken in deze onrustige tijd. Ik wil met dit concert laten zien dat muziek kan verbinden en wil ik onderscheid maken tussen de gewone mens en politiek. We gaan werken uitvoeren van componisten die schreven in tijden van oorlog of anderszins in hun vrijheid werden beperkt. Daarnaast ben ik zélf de kleindochter van een Hongaarse vluchteling en heb dankzij mijn opa de kans gehad om in vrijheid op te groeien. Ik zie het daarmee ook als een eerbetoon aan mijn opa die na vijf jaar gevangenschap in 1956 vocht voor zijn vrijheid tijdens de Hongaarse opstand en daarna het land is ontvlucht.

Het hoofdwerk is de zelden uitgevoerde Missa Brevis van de Hongaarse componist Zoltán Kodály voor koor en orgel, geschreven in 1944 in een schuilkelder terwijl de bommen op Boedapest vielen. Naast de mis van Kodály voeren we ook werken uit van componisten afkomstig uit Rusland en Oekraïne en een werk in het Jiddisch van de Hongaars-Nederlandse dirigent en componist Iván Fischer.

Lees hier meer over dit concert en bestel aldaar de kaarten