Roca Rosa, hét roze koor van Amersfoort, heet u van harte welkom bij het herdenkingsconcert van 4 mei 2024

Homovervolging en verzet in de tweede wereldoorlog is een relatief onderbelicht thema bij 4 mei herdenkingen. Over LHBTIQ+ mensen die in het verzet of de kampen hebben gezeten is helaas weinig naverteld en veel verhalen zijn verloren gegaan.
We brengen dit thema vanuit de vanzelfsprekendheid dat de oorlog voor verschillende groepen eigen zichtbaren onzichbare gevolgen heeft gehad. Dat zit in de van onze liederen waarbij we het recht op diversiteit en erbij horen uitdragen.
Anno 2024 is herdenken van toen voor ons onmogelijk zonder referenties naa nu. Hierbij speelt de gevoeligheid rondom de oorlogen die momenteel woeden tussen Israël-Hamas en Rusland-Oekraïne een rol. We hebben ervoor gekozen om naast liederen over herdenken en levend houden van de herinnering ook liederen over hoop en vrede uit verschillende taalgebieden te laten horen.
We doen dit concert samen met onze muzikale en dansende vrienden een ensemble van het Haarlems Clarinet Choir (Hcc), saxofonist Harry de beer en (onze) piansit Henk Veldman, acoordeonist Inke Krudde en de dansgroep Rav Brachot nemen deel aan het concert.

We staan samen met u stil bij oorlog, hoop en vrede, bij herdenken en navertellen.

Aanvang 21.00 uur. De toegang is gratis.