In 1981 verscheen “Het verstoorde leven”, een bloemlezing uit de dagboeken van de tot dan toe onbekende Etty Hillesum. Het boek werd onmiddellijk veel gelezen en is in achttien talen vertaald. De joodse Hillesum schreef de dagboeken tijdens de Duitse bezetting als onderdeel van haar therapie. Ze bieden een blik in de ziel van een zeer intelligente en gevoelige jonge vrouw, die in een tijd van ondergang en terreur de moed had om te kiezen voor een weg van menselijkheid en compassie.

In september 2022 kwam de biografie van Etty Hillesum uit, geschreven door Judith Koelemeijer. Met dit boek werpt Koelemeijer
nieuw licht op de intrigerende en inspirerende figuur van Etty Hillesum. De biografie biedt ook een toegankelijke kennismaking met Etty Hillesum en haar werk.

In deze bijeenkomst verkennen we het leven en het gedachtegoed van Etty Hillesum aan de hand van de biografie en van enkele passages uit haar werk. We gebruiken daarbij de biografie van Judith Koelemeijer, Etty Hillesum, het verhaal van haar leven (uitgeverij Balans, 2022).

Over de begeleider: Anna Walsma is predikant van de oecumenische geloofsgemeenschap Het Brandpunt en voorzitter van de Raad van Kerken Amersfoort.

Hoor -en Leerzaal Pastorie Franciscus Xaveriuskerk ’t Zand 31 Amersfoort

Informatie en aanmelden via secretariaatscc@gmail.com
kosten €5,-

De flyer vind u hier