Vandaag zondag 29 oktober 2023, werd tijdens een feestelijke Eucharistieviering in de Sint Martinuskerk het jaarlijks St. Caeciliafeest (patroonheilige van kerkkoren) centraal. Tijdens deze viering, waarbij het St Martinuskoor de mis van Jacob de Haan heeft gezongen, werd er speciaal aandacht besteed aan de jubilea van maar liefst  6 leden van dit koor!

Voordat Pastoor Joachim Skiba de zegen gaf, sprak vice-voorzitter Han van Schagen de jubilarissen toe. Onderstaand een deel van zijn speech:
“Naast de drie jubilarissen, Lia van Dijk, Trudy Smeele-van Wouw, en Dien Kleinhoven-Melman, die al een 40-jarig koorjubileum kunnen vieren, wat op zich al bewonderenswaardig is, zijn er ook nog twee leden, Thea Spijker-van Westerlaak en Anita Koller-Voskuilen met een 60 jaar jubileum. En er is altijd een overtreffende trap: Truus van Middelaar met een 62 jarig koorjubileum. 62 jaar! Dat is bijna niet voor te stellen als je net als ik ongeveer die leeftijd hebt..
…maar lid zijn van een koor is niet alleen zingen, het geeft naast het zingen ook een gevoel van erbij te horen en wie wil dat nou niet? Er wordt naar je omgekeken, wederzijds interesse getoond en aandacht gegeven, zorg voor elkaar. En dat is wat ik mij heb laten vertellen en ik ook van harte geloof, de reden dat je tot het laatste bij het koor wil blijven, zelfs als het niet meer makkelijk is of helemaal niet meer lukt om op de koorzolder te komen.Als geloofsgemeenschap mogen en kunnen we daar alleen maar trots op zijn. Ik heb genoegen, dat zijn de leuke dingen van een voorzitter, om jullie namens de geloofsgemeenschap Sint Martinus te bedanken en hartelijk te feliciteren met jullie geweldige jubileum.”

Samenvatting van de viering van St Caeciliafeest door Sint Martinuskoor met de jubilarissen

Lees hier de volledige speech van Vice-voorzitter Han van Schagen