Na de coronastop was de herstart voor het uitvaartkoor van OLVvA afgelopen januari een opluchting. Het koor stond op het moment van de lockdown in de stijgers, er was al repertoire opgebouwd maar operationeel was het koor op dat moment nog niet. De eerste uitvaart verzorgd door het uitvaartkoor viel middenin deze lockdown. Deze uitvaart werd daarom gezongen met vier leden van het koor.

De tweede uitvaart begin februari was er een die gezongen mocht worden met alle beschikbare leden van het koor. Zo zong het koor met twaalf zangers op zaterdagmiddag in de Ansfriduskerk.
Het koor heeft inmiddels de naam “uitvaartkoor Amare” gekregen van de leden en telt 20 zangers waarvan vier mannen. Marian Overmaat is dirigent en Luud van Loenhout begeleider van het koor.

Je zou zeggen, niets meer aan doen. Helaas, ondanks de gunstige omstandigheden voor wat betreft het repetitiemoment (namelijk woensdagochtend 10.00-11.00), de repetitieplek (lees de Martinuskerk in Hoogland met voldoende parkeergelegenheid en lekkere koffie) en het repertoire (zijnde de volledig goed geordende bladmuziekarchieven van voorheen de lief- en leedkoren H. Kruis en Arena Cantat) is ook het ledenbestand van uitvaartkoor Amare onderhevig aan (natuurlijk) verloop. Dit betekent dat het koor graag nieuwe leden ziet komen. Het kunnen mensen uit de parochie zijn, het kunnen ook uw buren of vrienden zijn die graag zingen (maar ’s avonds de deur niet meer uit willen) of mannen (!!!!) en vrouwen die aan het zingen in één koor niet voldoende hebben. Wil je meer weten over het koor en/of wil je je aanmelden klik hier. Een keer komen meedoen kan natuurlijk ook.

Bernadette Heesbeen
namens uitvaartkoor Amare