Op zondag 4 september mochten we in een mooie eucharistieviering in de Onze Lieve Vrouwekerk in Bilthoven voor even afscheid nemen van onze pastoor. De pastoor ging hierin voor, geassisteerd door liefst twee diakens. Pastoor Skiba heeft van de kardinaal toestemming gekregen om op pelgrimstocht te gaan naar Santiago de Compostela. Aan het eind van de viering ontving hij de pelgrimszege en werd hem de Jacobsschelp omgehangen.

Daarna spraken de vicevoorzitters van de parochies Onze Lieve Vrouw van Amersfoort en de HH. Martha en Maria een afscheidswoord.

Daarbij ontving hij symbolisch een grote schoenendoos.

Zijn wandelschoenen, die uiteraard al ingelopen zijn, en sandalen heeft hij van beide parochies als geschenk mee gekregen. Hij mag ons allen meenemen in zijn hart en laten wij hem dragen mede in ons gebed.

Tevens werden de stempels van beide parochies in het pelgrimsboekje gezet; we wensen dat er nog vele stempels volgen en dat de pastoor uiteindelijk aan mag komen bij de kathedraal van Santiago de Compostela. We wensen hem een goede reis en een behouden thuiskomst.

Trouwe God, zegen elke pelgrim,
zegen onze pastoor.
Wees zijn reisgezel, ga hem voor.
Wees staf en steun,
draag zijn en onze zorgen en wijs Uw spoor.
Breng hem veilig thuis, vol vrede en alle goeds.
Heilige Jacobus, apostel en patroon van alle pelgrims
ontvang uw pelgrim,
laat hem ook bij u welkom zijn. Amen.

Een opname met de laatste 20 minuten van de dienst is hieronder te bekijken!