Pastor Roderick Vonhögen richt zich met ingang van het nieuwe jaar volledig op zijn werk als mediapriester. Daarmee is hij formeel niet meer aan de parochie verbonden en vervalt zijn pastorale assistentie.

Hierdoor kan hij zich volledig wijden aan televisieprogramma’s, social media-optredens en de internationale internetvieringen waarin hij voorgaat.

Hij is vanaf 1 januari niet meer formeel verbonden aan de parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort, waar hij als assistent bij kerkelijke vieringen het pastoraal team ondersteunde. In de afgelopen jaren heeft Roderick zich door zijn mediaoptredens ontwikkeld tot een van de bekendste rooms-katholieke priesters in Nederland. De parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort was hiervoor een logische uitvalsbasis. Jarenlang opereerde het Omroeppastoraat van de KRO vanuit de St. Franciscus Xaveriuskerk in Amersfoort. De parochie heeft dus een rijk mediaverleden.

Roderick en de parochie zijn in overleg over praktische zaken zoals het gebruik van de St. Josephkerk en -pastorie voor zijn mediawerk.