Pastor Roderick Vonhögen gaat zich met ingang van het nieuwe jaar volledig richten op zijn werk als mediapriester en is per 1 januari niet meer formeel verbonden aan de parochie, waar hij eerst als pastoor werkzaam was en de laatste jaren als assistent in de weekendvieringen.

Met deze stap verliest de parochie een priester, die met groot enthousiasme parochianen warm kan maken voor het geloof. Een pastor met internationale uitstraling, waar de parochie veel profijt van heeft. Niet alleen door zijn talent van preken en mensen binden, maar ook door de bijdrage aan de multimediale vernieuwing waar deze tijd om vraagt.

Mede door de verhuizing van pastor Roderick naar de pastorie in Hooglanderveen, heeft onze geloofsgemeenschap St. Joseph in dit coronajaar snel kunnen schakelen en de parochie als geheel online verder kunnen helpen. Ook heeft hij door zijn internationale mediawerk Amersfoort en Hooglanderveen op de kaart gezet.

Eerste reactie Locatieraad St. Joseph

Pastor Roderick en de parochie zijn ‘in overleg over praktische zaken zoals het gebruik van de St. Josephkerk en -pastorie voor zijn mediawerk’, zo schrijft het parochiebestuur. Welke consequentie dit bericht heeft voor onze St. Josephkerk is daarmee niet duidelijk. De mededeling van het bestuur komt ook voor ons onverwacht.
De Locatieraad neemt aan dat pastor Roderick zijn mediawerk vanuit Hooglanderveen kan blijven voortzetten, gezien de centrale ligging in Nederland. En spreekt tevens de wens uit dat de internationale viering voor de parochie behouden kan worden en we blijvend gevoed kunnen worden door de inzet van pastor Roderick op multimediaal gebied.

Wij danken pastor Roderick voor zijn betrokkenheid en kennis, waarvan ook onze gemeenschap in de afgelopen jaren veel profijt heeft gehad.