De parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort gaat op weg naar een nieuw Eucharistisch Centrum, van de Heilig Kruis- naar de Sint Martinuskerk. Een emotionele periode voor parochianen uit deze gemeenschappen, maar ook uit de overige locaties.

Net als in de tijd van het Mirakel trekken we door de stad. Samen met het pelgrimsteken van Onze Lieve van Amersfoort gaan we op pelgrimage voor bijzondere ontmoetingen.

In deze aflevering zien we Wim Sweers. Hij is stadsgids bij het Gilde Amersfoort. Hij doet dit erg graag samen met zijn vrouw Ria. Het Mirakel is voor onze stad een bijzonder teken. In de spits zien we Moeder Maria met kind. Sinds 2014 zijn er bijzondere deuren in de Onze Lieve Vrouwetoren geplaatst.

Bekijk hieronder de reportage:


Hierna reikte hij dit pelgrimsteken uit aan Ria Sweers.

Zij neemt u in de volgende aflevering mee naar de Sint Franciscus Xaveriuskerk

De Toren Compleet Eric Claus
Stichting Open oog streeft de verfraaiing van Amersfoort na. Naast andere kunstwerken in de stad realiseerde zij in 2014 de Mantelmadonna-deuren in de Onze Lieve Vrouwetoren. Zeer recent is Eric Claus (die ook de deuren ontwierp) aan het werk gegaan om de ontwerpen van twee beeldjes op korte termijn te plaatsen in de lege nisjes, zodat deze weer gevuld zijn zoals het ooit bedoeld was. Bekijk hier onder de reportage van Amersfoort Gezien. Dit is een mooie aanvulling op de rondleiding van Wim Sweers.

En bekijk hier de onthulling van deze deuren in 2014