Donderdagavond 26 januari kwam Leon Bok, funerair deskundige een lezing geven over het funerair erfgoed in Hoogland. Hij nam de bezoekers mee naar de begraafplaatsen Coelhorst en Langenoord en vertelde over het ontstaan daarvan. Maar hij liet ook zien hoe deze begraafplaatsen in de loop van de tijd veranderd zijn.

Reactie van een bezoeker
Van een bezoeker aan deze lezing ontvingen we deze reactie: ..De kenner van begraafplaatsen Leon Bok hield een heel interessante lezing, in woord en beeld, over de geschiedenis van begraafplaatsen en het cremeren / begraven van overledenen.
Boeiend vertelde hij over het ontstaan van de voor ons bekende begraafplaatsen op Coelhorst, ooit katholiek  en nu protestant, en die op Langenoord, alleen katholiek, en de situatie heden te dage. Door het ruimen van graven ontstaan open plekken, die helaas het besloten beeld van een begraafplaats doorbreken. Het was een geslaagde avond onder het genot van een drankje en versnapering.

In onderstaande reportage kijken we met hem terug op een mooie “potjebramenjamlezing”. Na afloop kreeg hij een potje Martinus Bramenjam mee. De jam is gemaakt door parochianen van onze Geloofsgemeenschap Sint Martinus

Foto’s