De actie Kerkbalans is afgelopen weekend voor de vijftigste keer van start gegaan. En dat betekent dat ook jou wordt gevraagd om een mooie bijdrage te geven voor onze kerken in Amersfoort.

Een aantal parochianen van onze parochie dragen dat ook actief uit. Zo hebben zij nu al bijdragen gegeven middels een fotoshoot. Op de foto zien we Ronald Dongor, vrijwilliger in de St. Martinuskerk.

Wat is Kerkbalans?
Kerkbalans is een gezamenlijke actie van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk, de Oudkatholieke Kerk van Nederland, en, sinds 2018, de Evangelische Broedergemeente. Al sinds 1973 werken kerkgenootschappen samen in de Actie Kerkbalans en doen zo een beroep op de plaatselijke geloofsgemeenschappen voor een financiƫle bijdrage. Jaarlijks vragen zij hun leden in de tweede helft van januari een financiƫle bijdrage te leveren aan hun eigen plaatselijke kerk.
De kerk krijgt geen subsidie. Onderhoud van het gebouw, de koffie, maar ook het personeel en missionaire en maatschappelijke projecten kosten geld. Daarom is er de Actie Kerkbalans.

De actieperiode
De actieperiode van Kerkbalans 2024 is van zaterdag 13 januari tot zaterdag 27 januari! Geef jij om je kerk? Doe dan mee! Samen kunnen we van betekenis zijn en blijven voor elkaar en de mensen om ons heen. Hier vind je alle mogelijkheden om onze parochie te steunen.

Lees hier meer over deze actie.

Ronald Dongoor is ook op andere fronten actief. Zo zal hij op zondagmiddag 4 februari a.s. optreden tijdens Gluren bij de Buren. Dit doet hij in De Pastorie naast de St. Martinuskerk.