Eucharistieviering met twee koren en een ‘a capella’ mis van componist Joseph Rheinberger.
Componist Joseph Rheinberger (1839 – 1901) schreef in 1880 zijn Missa brevis in F major “in honorem Sanctissimae Trinitatis”, op. 117
In de Eucharistieviering van 12 juni j.l. hoorden we deze a capella mis al uitgevoerd worden door kamerkoor PetitSoli. A capella betekent dat de muziek wordt gemaakt met alleen de stemmen van de koorzangers. Er is geen instrumentale begeleiding van bv een orgel of piano. In de zondagmorgenviering van 3 juli a.s. kunnen we deze prachtige mis waar zoveel mensen werkelijk van genoten hebben, nog een keer horen. De rest van de gezangen zingen de twee koren, Dameskoor St Henricus en PetitSoli, samen.

De samenwerking tussen beide koren kwam heel natuurlijk tot stand
PetitSoli studeerde de Rheinberger mis grotendeels in voor coronatijd en (iedereen snapt het al) heeft de mis nooit echt kunnen uitvoeren. Marian Overmaat (dirigent van Dameskoor St Henricus en zanger van PetitSoli) dacht enkele maanden geleden: wat zou er nou mooier zijn dan de mis te kunnen zingen op een plaats waarvoor die echt bedoeld is. Voor het Dameskoor stonden dit halfjaar enkele eucharistievieringen op het rooster: de geschikte momenten. Het Dameskoor was meteen erg enthousiast om met PetitSoli samen te kunnen zingen.

Hoogtepunten
Op zondagmorgen 12 juni luisterden beide koren deze viering op. Hiervan is een opname gemaakt van een aantal hoogtepunten gemaakt:

In de Eucharistieviering van zondagmorgen 3 juli om 9:00 uur zullen Dameskoor St Henricus en PetitSoli (o.l.v. Paul Valk) o.a. ook het Ave Verum van Mozart zingen. En op veel plaatsen kan iedereen meezingen. Tenslotte draagt samen zingen in hoge mate bij aan het gevoel dat we in de kerk sámen iets vieren.. In deze eucharistieviering gaat pastor Gé Nijland voor. U bent van harte welkom!

Gluren bij de Buren
Als u hiervan genoten heeft, dan kun u dat ‘s-middags weer doen. Corine van den Berg-Maaskant zal samen met een aantal leerlingen van Keyboard Midden Nederland een aantal optredens verzorgen. Deze zijn om: 13:00, 14:30 en 16:00 uur. Maar het is mogelijk dat er nog meer verrassende piano-mixen voorbij komen! Lees hier meer!