We lezen regelmatig over het steeds moeilijker rondkomen van jonge gezinnen, alleenstaanden, ouderen met een klein pensioentje, of voor wie de stijgende prijzen en hoge energielasten bijna niet meer te betalen zijn. Daarom staat er vanaf begin december een voedselkastje- en ruilbibliotheek op het plein van de Martinuskerk.
Zo voeren we op een praktische wijze de Martinusgedachte van delen van je mantel van overvloed uit. Delen van wat je over hebt, de ander iets gunnen, geven en samen werken tegen verspilling.

Kijk eens in je keukenkastjes; waar kun je iemand blij mee maken wat je zelf niet nodig hebt?
Wie kun je verrassen met een deel van het kerstpakket wat je straks misschien krijgt?
Heb jij de mogelijkheden om iets extra’s te kopen voor je naaste, wanneer je zelf boodschappen doet?

Iedereen voor wie deze boodschappen een noodzakelijke en welkome aanvulling zijn, mag uit het kastje iets meenemen.

We starten een proef van een 3 maanden. Dit kan alleen slagen als we allemaal meedoen en samen het voedselbankje vullen met houdbare producten, zoals rijst, pasta, voedsel in blik en potten groenten. Ook schoonmaakproducten of maandverband is van harte welkom.
Heb je boeken over? Zoek je iets te lezen tijdens de lange avonden? Ook hiervoor is het kastje bedoeld.

We horen nu al dat mensen dit een mooi initiatief vinden. Fijn dat we hierin gesteund worden. Nóg fijner is het als iemand bereid is om tijdens de proefperiode het kastje netjes wil houden. Dat zal ongeveer 30 minuten per week tijd kosten. Wie helpt ons hiermee?

Meer informatie bij Ad van Dijk 06-10717871 of stuur hem hier een email.