Geloven is niet vanzelfsprekend (meer). Toch speelt het een belangrijke rol in de samenleving, zijn er mensen die vol vertrouwen op God. Maar hoe zit dat nou en wat geloven christenen eigenlijk? De Alphacursus is dé manier om daarover meer te weten te komen.

De Alphacursus is voor jong en oud, voor iedereen met vragen over het leven of het christelijk geloof. Op de Alphacursus ontmoet je nieuwe mensen, stel je vragen en praat je met andere deelnemers over uiteenlopende onderwerpen. Thema’s als ‘Is er meer?’, ‘wie is Jezus?’, ‘waarom zou je de Bijbel lezen?’ en ‘hoe zit het nou met de kerk?’ Je ontdekt altijd iets nieuws.

Schuif aan!

De bijeenkomsten starten met een eenvoudige maaltijd, gevolgd door een korte inleiding en een gesprek in kleine groepen. Iedere bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Er is geen discussie, vragen zijn nooit raar en overtuigd geloven hoeft niet.

Zin in deze uitdaging van tien avondbijeenkomsten en een zaterdag? Meld je aan via alphacursusOLVA@pm.me. De Alphacursus start maandag 15 januari om 18.45 uur en de avond wordt om 21.15 uur afgesloten. Daarna volgen nog avonden tot 18 maart. De zaterdagbijeenkomst is op 17 februari van 10.00 tot 15.00 uur.
De cursusbijeenkomsten voor Amersfoort worden gehouden in Parochiezaal St. Joseph (Van Tuyllstraat 29 in Hooglanderveen, op wandelafstand van station Amersfoort-Vathorst). De deelname is gratis, voor de maaltijd wordt een kleine, vrijwillige bijdrage gevraagd.

De Alphacursus wordt verzorgd door vrijwilligers uit de hele parochie.
Weten hoe Alpha werkt? Katholiek Leven maakte een korte documentaire over de Alphacursus in Haarlem: