Op woensdagavond 15 mei a.s. om 20:00 uur geeft Anneke Beemer een lezing in de Pastorie van de Sint Martinus. Het onderwerp van deze lezing is ‘Klimaatslim Tuinieren’

Klimaatslim tuinieren
Onlangs is bij uitgeverij Terra het boek Klimaatslim tuinieren verschenen. Anneke Beemer uit Hoogland heeft de prachtige foto’s voor dit boek gemaakt. Moniek de Bakker uit Arnhem is de auteur. Inmiddels ervaren we allemaal de gevolgen van klimaatverandering. Zo merk je dat het heter wordt in de zomer en natter in de winter. We ervaren dit ook in de tuin, planten staan de verpieteren door de hitte of verzuipen tijdens natte periodes en door al die tegels in je tuin loopt het water maar slecht weg.
Hoe ga je als tuinliefhebber om met dit veranderend klimaat? Welke maatregelen kun je treffen zodat je tuin beter bestand is tegen veel regenwater en grote hitte? Welke planten moet je kiezen? Hoe zorg je voor meer biodiversiteit?
Anneke laat in deze presentatie zien hoe je door slimme keuzes te maken je tuin zowel natuurvriendelijk als toekomstbestendig kunt inrichten. Van bodem tot balkon, alle aspecten van klimaatslim tuinieren komen aan bod.

Tuinen en beplantingen
Anneke is naast tuinfotograaf ook tuin- en beplantingsontwerper. In Hoogland en Amersfoort zijn meerdere door haar ontworpen tuinen te vinden. Een aantal van deze tuinen zullen ook tijdens de presentatie getoond worden.

Praktische informatie
Na de lezing kunt u bij Anneke het boek Klimaatslim tuinieren kopen en laten signeren. De prijs van het boek bedraagt € 29,99. In dit boek staan diverse praktische stappenplannen en veel handige plantenlijstjes zodat u meteen zelf aan de slag kunt! En voor mensen die liever niet teveel werk aan de tuin hebben is er een speciaal hoofdstuk: Luinieren. De lezing begint om 20:00 uur en duurt tot ca. 22:00 uur. Vooraf en in de pauze wordt er koffie en thee geserveerd.
Entree: € 7,50 (dit is een richtbedrag, de bijdrage is vrijwillig en ligt dus niet vast)

De Hooglandse Dorpsloop
Let op: Op deze avond wordt de Hooglandse Dorpsloop georganiseerd. Dit kan betekenen dat de bereikbaar van de Pastorie wat lastig kan zijn. Dus vertrek op tijd van huis en kom zoveel mogelijk op de fiets. Lees meer over Hooglandse Dorpsloop op de site: https://hooglandsedorpsloop.nl/

Lees hier een recent interview met haar