De parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort gaat op weg naar een nieuw Eucharistisch Centrum, van de Heilig Kruis- naar de Sint Martinuskerk. Een emotionele periode voor parochianen uit deze gemeenschappen, maar ook uit de overige locaties.

Net als in de tijd van het Mirakel trekken we door de stad. Samen met het pelgrimsteken van Onze Lieve van Amersfoort gaan we op pelgrimage voor bijzondere ontmoetingen.

In de vorige aflevering (nummer 7) zagen we dat Hubert Fermina het pelgrimsteken door gaf aan Gerard Raven. Gerard, voormalig conservator van Museum Flehite en nu voorzitter van Protestantse Gemeente Amersfoort. Hij neemt u mee naar het pelgrimsteken bij de stadsmuur achter het Sint Annastraatje, buitenzijde muur aan de Beek. Het pelgrimsteken is voor hem niet geheel onbekend, omdat hij in de tijd dat hij in het Museum Flehite werkte er verschillende ontvangen heeft. Deze waren veelal gevonden in de bodem van ons land of in het buitenland. Dit pelgrimsteken was aldaar achter gelaten door pelgrims en wat het hem doet ziet u deze reportage.

Op Maandag 12 april 2021 geeft hij een twee uur durende lezing over de Twee wonderen die in 1340 en 1444 plaatsvonden. Dit was het begin van Amersfoort bedevaartstad. De aanvangstijd is 11:00 uur in Museum Flehite. Lees hier meer.

Bekijk hieronder de reportage

Hierna reikte hij dit pelgrimsteken uit aan Stadgids Wim Sweers.

Wim, neemt u dan naar de Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort. Afgelopen woensdag stond in het AD Amersfoortse Courant het nieuws dat er twee bronzen beelden van 55 cm hoog geplaatst gaan worden. Lees hier meer.