De parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort gaat op weg naar een nieuw Eucharistisch Centrum, van de Heilig Kruis- naar de Sint Martinuskerk. Een emotionele periode voor parochianen uit deze gemeenschappen, maar ook uit de overige locaties.

Net als in de tijd van het Mirakel trekken we door de stad. Samen met het pelgrimsteken van Onze Lieve van Amersfoort gaan we op pelgrimage voor bijzondere ontmoetingen.

Dit keer neemt Hubert Fermina ons mee, samen met het pelgrimsteken, naar de Oecumenische geloofsgemeenschap Het Brandpunt. Bij het Glas-in-lood raam van Annemiek Punt vertelt hij wat pelgrimeren bij hem doet. Maar ook vertelt hij ons dat pelgrimeren voor hem niet onbekend is, want op het eiland CuraƧao deed hij dit vaak. Zo bezocht hij daar de levensgrote Lourdesgrot in de plaats: Scherpenheuvel. Er is daar een klooster en daar staat een levensgrote Lourdesgrot. Hoe dat eruit ziet kun je hier bekijken.

Hierna reikt hij dit pelgrimsteken uit aan zijn buurman Gerard Raven. Gerard geeft op Maandag 12 april 2021 een lezing: TWEE MIRAKELS VAN AMERSFOORT.

In aflevering 8 vertelt Gerard daar meer over.