De parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort gaat op weg naar een nieuw Eucharistisch Centrum, van de Heilig Kruis- naar de Sint Martinuskerk. Een emotionele periode voor parochianen uit deze gemeenschappen, maar ook uit de overige locaties.

Net als in de tijd van het Mirakel trokken we door de stad. Samen met het pelgrimsteken van Onze Lieve van Amersfoort gingen we op pelgrimage voor bijzondere ontmoetingen.

Zondagmorgen 15 november kwam het Mirakelteken aan in de Sint Martinuskerk te Hoogland. Ria Sweers, vrijwiligster bij de Sint Franciscus Xaveriuskerk overhandigde het aan Brigitte Duijvesteijn. Brigitte kreeg het pelgrimsteken, omdat zij nauw betrokken is bij de werkgroep familievieringen en ook BHV’ster is. We zien verder dat zij het pelgrimsteken aan Pastoor Joachim Skiba geeft en dat hij het zegent.

Het pelgrimsteken zal een bijzondere plek krijgen in de Sint Martinuskerk te Hoogland, want vanaf 29 november a.s. is deze kerk het nieuwe Eucharistisch Centrum.

Terugkijkend zijn het bijzondere 11 afleveringen geworden, waarin parochianen hun hart lieten spreken over wat geloof met je doet en wat een kerk in je eigen wijk betekent.

De lezing: Twee mirakels van Amersfoort
Tot slot als lezers belangstelling hebben voor een lezing over dit Mirakel, dan hierbij een tip: Gerard Raven houdt een lezing: Twee mirakels van Amersfoort. Dit is op Maandag 12 april 2021. Het duurt 2 uur en de aanvangstijd is 11:00 uur. De Prijs is € 19,00 en de Locatie is: De Hoeksteen, Klaartje Donzepad 59, 3813 PZ Amersfoort.

Lees hier meer daarover.

Dank aan alle deelnemers die het mogelijk gemaakt hebben om deze pelgrimage te mogen doen!

Bekijk hieronder de laatste reportage: