De parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort gaat op weg naar een nieuw Eucharistisch Centrum, van de Heilig Kruis- naar de Sint Martinuskerk. Een emotionele periode voor parochianen uit deze gemeenschappen, maar ook uit de overige locaties.

Net als in de tijd van het Mirakel trekken we door de stad. Samen met het pelgrimsteken van Onze Lieve van Amersfoort gaan we op pelgrimage voor bijzondere ontmoetingen.

In deze aflevering zien we Ria Sweers. Zij is stadsgids bij het Gilde Amersfoort. Het Mirakel is voor onze stad een bijzonder teken. Ria laat ons de Mantelmadonna van spijkerstof zien. Deze is een aantal jaren geleden speciaal gemaakt voor een bijzondere expositie in Museum Flehite en staat nu permanent in de Sint Franciscus Xaveriuskerk. Verder laat zij u in de kapel het schilderij Maria ten Hemelopneming zien. Dat is afkomstig uit de gelijknamige kerk (in de volksmond “Elleboogkerk”, die in 1963 werd samengevoegd met de kerk aan ’t Zand.

Ria is actief in de pastoraatsgroep van deze geloofsgemeenschap Zij laat ook het bijzondere Mariabeeldje zien achter in de kerk. Het toont gelijkenis met het Mirakelteken en doet haar veel.

Bekijk hieronder de reportage:
De volgende aflevering zal opgenomen worden in de Sint Martinuskerk Hoogland, waar Ria het Mirakelteken komt brengen en tevens ook het eindpunt is van deze pelgrimage. Deze reportage is waarschijnlijk op 15 november te zien.