Na afloop van de zondagmorgen viering van 20 november werden 3 koorleden van het Parochiekoor Hoogland onderscheiden. Zij ontvingen uithanden van Locatieraadvoorzitter Han van Schagen een onderscheiding, omdat zij 40 of 50 jaar lid zijn van dit koor. Han van Schagen sprak de onderstaande woorden uit.

Een speciale dag voor jullie.
Alle drie al heel lang lid van een koor, en alle drie een jubileum.
Marie, jij zelf 50 jaar, Trees en Ria allebei 40 jaar. En die getallen heb je zo uitgesproken. Het lijkt zo gewoon, maar dat is het zeker niet. Het is juist heel bijzonder en te bewonderen dat iemand zich al zo’n lange periode als vrijwilliger, als koorlid inzet. Dank jullie wel en van harte gefeliciteerd!

Regelmatig zie ik berichtjes binnenkomen van LinkedIn, een internet site met informatie over je carrière en die van anderen. Heel vaak een verzoek: Feliciteer … met zijn/haar zoveel jarig jubileum bij een bedrijf X. Een jubileum van vrijwilligers zie ik daar nooit of maar heel zelden. Dat is misschien ook de reden dat een jubileum van een vrijwilliger zo bijzonder maakt en niet zo vanzelfsprekend is. Dat vind ik althans.
En het mooie is dat er binnen de Sint Martinus en binnen onze parochie zoveel vrijwilligers hebben met zo’n lange status van dienst. Daar hoorden jullie al bij, maar niet helemaal.

Het schijnt zo te zijn dat er sommige vrijwilligers zijn, die niet graag in het middelpunt van de belangstelling staan – ik weet niet wie en ook niet precies waarom – maar zo’n jubileum is een mooi moment om jullie even in het zonnetje te zetten.
Een moment om de dankbaarheid uit te spreken voor jullie lange inzet in de geloofsgemeenschap Sint Martinus.
En om dat nog wat feestelijker te maken wil ik jullie maar al te graag deze bos bloemen namens de Locatieraad en Pastoraatsgroep, maar eigenlijk namens de gehele geloofsgemeenschap geven.
Ik ga nu stoppen, ik heb begrepen dat er straks nog veel meer gedaan en gezegd zal worden, daar gaat Leo nog het een en ander over vertellen.
Ik sluit af door jullie nogmaals te bedanken en feliciteren met jullie jubileum en te wensen dat we nog heel lang van jullie zang mogen genieten.

Locatieraad en Pastoraatsgroep