Afgelopen week is op de hoek van de kerk ter hoogte van de Mariakapel, richting de pastorietuin, een hekwerk met poort geplaatst. Al eerder is een bestaand hekwerk verplaatst, richting Engweg, dat aansluit op het nieuw geplaatste sierhekwerk. Thans is het hele kerkcomplex, inclusief tuin en kerkhof afsluitbaar, wat gezien de vele vernielingen door vandalisme in het verleden, een belangrijke veiliger omgeving betekent. Er kan met een duidelijk geruster en veiliger gevoel deelgenomen worden aan de vele activiteiten in de kerk en de pastorie. Door de poort ’s avonds af te sluiten is de nachtbeveiliging van onze geliefde Martinuskerk op een hoger peil gekomen.

Een flinke bijdrage
Dankzij een flinke bijdrage van het Wit Gele Kruis Fonds Hoogland is de plaatsing van het hek mogelijk geworden. Hartelijk dank aan het bestuur van deze Stichting.
Plaatsen van het hek is geschied door de bouwtechnische vrijwilligers van de tuinploeg. Wim Eggenkamp, Theo Meyer, Co Koller en Herman van den Boom hulde. Het was een koud klusje, maar jullie enthousiasme geeft iedereen die er bij betrokken is, een warm gevoel!
Tuinploeg Hortus Martinicus, Wim van Dijk