In aanloop naar Kerstmis klinken op vele plaatsen warme klanken en worden de eerste lichtjes aangestoken. Ook in onze parochie zijn er verschillende manieren om je voor te bereiden op het feest van Jezus’ geboorte.

Kerststallen
Zo is er tot en met zondag 17 december de gelegenheid om de internationale kerststallententoonstelling te bezoeken in de St. Ansfriduskerk. In het weekend treden koren en muziekgroepen belangeloos op. Zo geeft het jubilerend Koor 4U zaterdag 16 december om 20.15 uur er een kerstconcert. De openingstijden van de tentoonstelling zijn deze week van 13.00 tot 17.00 uur, op zaterdag en zondag van 12.30 tot 17.00 uur. De entree is 2 euro per persoon, kinderen van 4 tot en met 12 jaar 0,50 euro. De netto opbrengst is bestemd voor War Child.

Festival of Lessons and Carols
Het projectkoor Puer Natus Est verzorgt een traditionele zang- en verhalendienst op weg naar Kerstmis. Er klinken liederen in het Engels, Duits, Nederlands en Latijn. Als rode draad loopt één lied voor samenzang van begin tot eind door de viering. De overweging wordt gehouden door diaken Frank Sieraal. Je bent zondag 17 december om 16.00 uur welkom bij het Festival of Lessons and Carols in de St. Josephkerk.

Kerstsamenzang
In de St. Martinuskerk in Hoogland kun je naar het Oecumenisch Kerstconcert met Samenzang. De uitvoerenden bij dit concert zijn muziekvereniging Sint Caecilia, het Kerstprojectkoor en pianiste Paula Bär-Giese. Naast de stukken die zij spelen en zingen en een verrassend Kerstverhaal kun je meezingen met bekende kerstliederen in de samenzang. Je bent zondag 17 december om 19.00 uur welkom.