In de Pastorie van de Sint Martinuskerk in Hoogland is er van 4 maart 2024 tot 3 juni 2024 een mooie expositie te zien met schilderijen van Madelon van Bochove en beelden van Susan Koopman

Madelon van Bochove-van Aken, beeldend kunstenaar en creatief inspirator: gevoelig, intuïtief, vrolijk, open en een tikkeltje eigenwijs het gezicht achter ArtworkByMadelon.
De natuur is haar grootste inspiratiebron. Mistige Landschappen, stille heide of gewoon een weiland in magisch licht vangt altijd haar aandacht. Maar ook uit reizen haalt zij haar inspiratie. Daarnaast heeft Madelon een passie voor interieur en de schoonheid van details. Kenmerkend voor haar werk is het intuïtieve kleurgebruik en de (ingehouden) emotie, de hoop & verstilde sfeer.
Schilderen geeft Madelon veel rust en biedt vreugde en reflectie in de ‘dingen’ van het leven. Het doel is om diezelfde vreugde en verbondenheid over te brengen aan anderen, zodat schoonheid, verstilling & hoop het hart mogen raken en de ruimte waar het hangt warmte & verfrissing mag geven.
Lees hier meer over haar.

 

Susan Koopman maakt beelden in steensoorten als albast en serpentijn en zo nu en dan in hardere steensoorten als marmer en travertin.
In binnen- en buitenland heeft zij diverse cursussen en workshops gevolgd om beeldhouwtechnieken onder de knie te krijgen en een eigen beeldtaal te ontwikkelen.
Zij laat zich inspireren door het menselijk lichaam en organische vormen als bomen, bloemen, zaden, koralen.
In haar beeldhouwwerk zet zij de steen naar haar hand, zoekend naar helderheid en zeggingskracht in vormgeving.
De steen wordt in het begin stevig en krachtig benaderd, naarmate de gewenste vorm ontstaat wordt de bewerking raspend, schurend en polijstend zachter met veel aandacht op spanning in holle en bolle vlakken en op strakheid in lijnen.
De vorm, het uiteindelijke beeld kan figuratief zijn, geabstraheerd of abstract, afhankelijk van het idee, de associatie dit tot het ontwerp heeft geleid.
Aan de afwerking van het oppervlak besteedt Susan veel aandacht.
Een krachtige vorm met een zachte uitdrukking is kenmerkend voor haar stijl.
Lees hier meer over haar

Adres: de Pastorie, Kerklaan 22 te Hoogland. Telefoonnummer:033-4801223. De expositie is op werkdagen te bezoeken van 9:00 uur tot 12:00 uur. Wanneer u aanbelt doet de aanwezige gastvrouw voor u open. Buiten deze tijden is de bezichtiging op afspraak.