Op zondag 2 juli a.s. verandert onze pastorietuin in een podia! Tijdens de komende editie van Gluren bij de Buren verwelkomen we hier Hanneke Voskuilen. Zij is 21 jaar en 3de jaars Creative Writing student op de hogeschool van de kunsten Artez te Arnhem.  Sinds 2019 zit zij bij cabaretgroep De Bietenbrug. Hanneke schrijft, acteert en zingt. Bereid je voor op een optreden vol cabaret, woordkunst, en muziek, met 1 grote gemene deler: een flinke lading humor!
De ingang van de Don Bosco zaal, gezien vanuit de pastorietuin, verandert zij in een podium. De stoelen van de Vrienden van Martinus staan in deze tuin voor u uitgestald. Wees welkom om met een kopje koffie of thee in de hand met cabaretière Hanneke Voskuilen bij te wonen. Voordat het zover is spraken we haar in de pastorietuin, waar zij met open ogen rond keek, want wat een mooi podium zal ze hier hebben.

“Klooien met de vorm”
Sinds haar 18e jaar is het creatief schrijven van teksten haar passie, al is haar grote droom om cabaretière te worden na  haar studie.  Het belangrijkste in haar studie is wel het schrijven van teksten in de breedste zin van het woord. Zij schreef dan proza, poëzie teksten in haar 1e studie jaar. In het tweede studiejaar wijzigde dat, omdat zij zelf vakken mocht kiezen. Wat Hanneke doet is vooral schrijven voor haar zelf en voor op het toneel. Na het schrijven gaat zij dit dan ook zelf spelen op toneel. Dit heeft zal een aantal keren gedaan op haar school. Maar haar optredens gaan inmiddels al verder, want zij is sinds een aantal jaren te zien in de welbekende cabaretgroep de Bietenbrug. Hanneke vindt dat zij zelf geen  stand-up comedian is. Maar het schrijven van liedjes vindt zij erg leuk. “Klooien met de vorm valt meer onder kleinkunstcabaret. Wat betreft dit laatste is dat eigenlijk thuis met de paplepel er wel ingegoten. Ik vind ook niks leuker om, half zenuwachtig op een podium te staan en het publiek te laten lachen. Dit is eigenlijk wel het leukste wat er is”, aldus Hanneke.

 “Ik ga er speciaal wat voor schrijven.”
Als Hanneke gaat optreden in de pastorietuin dan zal zij er speciaal wat voor schrijven. Daarnaast gaat zij ook een aantal liedjes laten horen. Verder hoopt ze dat haar ouders zowiezo komen kijken en dat de hele pastorietuin tijdens haar 3 optredens helemaal vol zit met publiek. “Het is voor mij ook de eerste keer dat ik in Hoogland solo ga optreden, los van de cabaretgroep De Bietenbrug. Ik vind dit ook spannend, vooral  de reacties van het publiek. Ik kan nu ook niet meer zeggen dat een tekst of een liedje door iemand is geschreven. Het is nu allemaal door mijzelf gemaakt. Ik ga dus eigenlijk een beetje met de billen bloot, zo in m’n eentje.”

Super in de buurt van Johan optreden
Tot slot vertelt zij dat zij de droom om cabertiere te worden stiekem te danken heeft aan haar overleden broer Johan, want zij heeft zij nu voor zichzelf afgesproken dat als Johan er toen om gelachen heeft dan was dat goed geweest. “Ik vind het daarom ook erg mooi dat ik nu dichtbij het graf van mijn broer Johan hier in de pastorietuin kan gaan optreden, want dat deed ik ook toen ik 15 jaar was en een optreden had op school. Dan ging ik eerst stiekem mijn optreden voor hem doen, zo was hij toch een beetje op de hoogte. Het is daarnaast ook super in de buurt om hier te zijn. Het komt daardoor nu allemaal een beetje bij elkaar.”

Youtube
Hanneke laat de kerkklokken ‘luiden’ van de Sint Martinuskerk. Wil je weten hoe dat eruit ziet? Klik daarom op het filmpje!

Hanneke gaat op deze middag drie keer een half uur optreden. De aanvangstijden zijn om: 14:30 / 16:00 / 17:30 uur. Kom op tijd!