De Kerststallen bouwer uit Hoogland (Koos van Dijk) heeft nu een heel bijzondere Kerststal gebouwd. Hij heeft de tijd uitgeschakeld. Hij laat zien dat de mensheid in ruim 2000 jaar niet veel veranderd is. Ruzie, oorlog, macht, geweld, vluchten, angst, het zijn begrippen van alle tijden. Koos brengt met deze enorme zelf gemaakte Kerststal , van circa 3 meter bij 1.5 meter, deze vergelijking tussen het jaar 0 en 2023 tot uiting

Een vluchtelingen kamp
Hij maakt door de nabootsing van een vluchtelingen kamp, kapot geschoten wegen, geen sanitaire voorzieningen, angst in de ogen van de mensen zichtbaar dat het Kerstfeest, als feest van Vrede, nog heel ver weg is. Hij maakt met deze Kerststal de ellende van de mensen in Gaza voelbaar in onze eigen belevingswereld. Ook is voelbaar dat Maria en Jozef het in die tijd niet eenvoudig hadden. Zij gebruiken in het vluchtelingen kamp één van de beschikbare tenten. Zij zitten in bijna dezelfde erbarmelijke omstandigheden als nu de mensen in Gaza. Niet helemaal vergelijkbaar. Maar het komt wel dichtbij.

De Hooglandse Wintersferen
Tijdens de komende Hooglandse Wintersferen in en rondom de Sint Martinuskerk te Hoogland kun je deze bijzondere kerststal bewonderen.  Kijk hier voor meer info en naast deze kerststal zal op deze middag er 100 andere en bijzondere kerststallen te zien zijn. Dit wordt georganiseerd door Martinus Verbindt Hoogland.

Dit alles zal te zien zijn op de Hooglandse Wintersferen die op vrijdagmiddag 15 december a.s.is!