Afgelopen zondagmorgen vroegen Liselorre en Lieve van het Jeugdkoor St. Maarten aandacht voor de huiskamer op zolder. Zij vertelden het volgende:

Hallo, wij zijn Liselorre en Lieve van het jeugdkoor. Wij zijn heel actief in de kerk want Lieve is misdienaar geweest en Liselorre is acoliet. We willen jullie graag informatie geven over de zolder in de Sint Martinus die we willen gaan verbouwen.

Hoe gaan we het geld inzamelen?
We gaan verschillende dingen maken die we gaan verkopen, we gaan collectes houden in de kerk en we gaan verschillende activiteiten doen om met de jeugd geld in te zamelen.

Wat doen we met het geld?
We willen graag de zolder verbouwen tot een echte plek voor de jeugd.
Maar we denken zeker niet alleen aan onszelf. Wij zijn gezegend omdat we in NL wonen, het goed hebben hier en vaak mooie spullen om ons heen hebben. Daarom geven we bij elke € 5.000,– die wij hebben opgehaald € 100,– aan Habitat for Humanity.

Waarom willen wij een eigen plek op de zolder?
U vraagt zich misschien af “Waarom zou ik doneren aan de oude zolder?”.
Wij willen de zolder omtoveren tot een tienerhonk. Dit omdat wij vinden dat er te weinig leeftijdsgenoten in de kerk zitten en vooral te weinig tieners!! Meestal als er leeftijdsgenoten van ons in de kerk zitten is dit voor een communie/vormsel/doopviering. Of ze worden meegenomen/gedwongen door hun ouders.
Wij willen eigenlijk dat ze vanzelf naar de kerk willen komen. Dat ze kunnen chillen in het tienerhonk en we willen meer voor de kerk en de mensen in de kerk betekenen.

Wat gaan we doen met elkaar?
– We willen meer met de jeugd en onze leeftijdsgenoten over God praten.
– We willen meer een jongerengroep worden meer jeugd naar de kerk krijgen.
– We willen een leuke groep vormen met leeftijdsgenoten (verschillende leeftijden)
– We willen meer ons geloof uiten.
– We willen meer leuke uitjes met elkaar doen / spelletjes spelen. We hebben bijvoorbeeld al een karaokeavond gehad, laser gamen en elk jaar is er een BBQ.
– En nog veel meer leuke dingen doen / bespreken / ondernemen.

Als er nog vragen zijn kom dan gerust eens langs en stel ze aan ons! We wensen jullie nog een fijne zondag!
Groetjes Liselorre en Lieve!

Lees hier de speciale brochure die voor dit doel is gemaakt