Hedenmorgen (zondagmorgen) 15 november a.s. kwam het Mirakelteken aan in de Sint Martinuskerk te Hoogland. Ria Sweers, vrijwilliger bij de Sint Franciscus Xaveriuskerk overhandigde dit aan Brigitte Duijvesteijn.

Brigitte kreeg dit pelgrimsteken, omdat zij nauw betrokken is bij de werkgroep familievieringen. Na dit moment gaf zij het teken aan Pastoor Joachim Skiba. Joachim gaf daarop de volgende reactie: “Ik heb de meeste filmpjes inmiddels gezien en hierna moest ik denken aan het doen van een bedevaart. Het is altijd naar binnen gaan. Dit is niet zomaar ergens naar toe gaan, maar je gaat je ook bezinnen en vertellen over je eigen bewogenheid. Dit zijn vaak hele mooie verhalen. Daarom ga ik dit mirakelteken zegenen, waarna het een mooie plek zal krijgen in het nieuwe Eucharistisch Centrum. Vanaf zondag 29 november a.s. zal de Sint Martinuskerk in Hoogland dit worden.”

Hierna gaf Pastoor Skiba het gezegende Mirakelteken door aan de locatieraadvoorzitter van de Geloofsgemeenschap Sint Martinus, Han van Schagen. Hij zal ervoor zorgen dat het Mirakelteken een mooie plek zal krijgen in deze kerk.

Deze reportage is binnenkort te zien op deze site en ook hier te zien.

Lees hier het digitale artikel en morgen wordt het waarschijnlijk in AD Amersfoortse Courant geplaatst.