Op maandag 18 juli 2022 werd de huidige kruisverlichting voor het torenkruis van de Sint Martinuskerk vervangen door een nieuwe streng lampjes. Vijf vrijwilligers van de geloofsgemeenschap Sint Martinus zijn hiermee aan de slag gegaan.

Inmiddels brandt de kruisverlichting volop. Er zijn al diverse reacties te lezen op social media. Zo lezen we:
… Wat superfijn dat jullie deze klus hebben kunnen klaren. Ik zal vanavond kijken of ik het verlichte kruis weer kan zien. Applaus voor eenieder die hieraan meegewerkt heeft.
… Geweldige actie op deze snikhete dag. Veel dank aan alle vrijwilligers. Ik ga vanavond kijken
… Wauw wat een tour zeg.
… Thanks, fijn dat het niet waaide. Ik voel hem al schommelen.

Ook kregen we een reactie van Frank van Olst (Bedrijfsleider – T. Pater Groep) Hij mailde ons:…Bedankt voor de complimenten inzake onze medewerking aan de torenspits en uurwerk van de Sint Martinuskerk te Hoogland. De complimenten gaan ook zeker uit naar de medewerkers (vrijwilligers) van de Sint Martinuskerk die met de voorbereidingen en uitvoering de gehele actie mede succesvol hebben laten verlopen. Ons credo is dan ook ‘samen staan we sterk’. Het zal voorlopig klaar zijn maar weet dat als er problemen zijn wij vanzelfsprekend klaar staan om ondersteuning te leveren bij eventuele kraanwerkzaamheden.
Wij wensen iedereen een fijne vakantie en kom allen weer gezond thuis 😎🌞👍.

Foto’s werkzaamheden. U ziet Timo Blom samen met fotograaf Theo Keizer druk bezig zijn met het herstel van de uurwerk en kruisverlichting.