Afgelopen woensdagavond 17 januari, was er een geslaagde lezing met boswachter Joris Hellevoort. Hij kwam het e.e.a. vertellen over DE WORTELS VAN ONS LAND. Hij liet in zijn lezing de Cultuurgeschiedenis zien van de 21 beroemdste bomen van ons land. Zo ook van onze pastorietuin, want daar staan een aantal prachtige beukenbomen. Deze zijn naast de andere bomen bijzonder te noemen. Ze zijn gezichtsbepalend voor onze Sint Martinuskerk en voor Hoogland. Hoe dit verliep is te zien in de korte reportage van deze avond.

De samenvatting van: Terugkijken op de lezing over de Wortels van ons Land door Joris Hellevoort

Foto’s


Deze lezing was ook de opmaat voor de Boom van het jaar verkiezingen. Deze is vanaf heden gestart.

Bomen vertellen verhalen
SBNL Natuurfonds heeft sinds 2018 het initiatief genomen om ervoor te zorgen dat ook de verhalen achter Nederlandse bomen bekendheid krijgen.
Bomen vertellen ons verhalen. Verhalen om gedeeld en steeds weer opnieuw verteld te worden. Door de plek waar ze staan, zijn bomen stille getuigen van menselijke emoties en verhalen ‘groot en klein.’

Verkiezing Boom van het Jaar 2024
De verkiezing van De Boom van het Jaar gaat dit jaar het zevende seizoen in. Iedereen kan tot 20 mei weer een boom nomineren met een bijzonder verhaal. Dit kan legende zijn, een historisch verhaal of een boom met een bijzondere betekenis binnen de gemeenschap. Een vakjury kiest uit alle aanmeldingen één boom per provincie. Deze 12 genomineerden worden begin september bekendgemaakt. Van 2 september tot 14 oktober volgt de nationale stemronde, waarin iedereen kan stemmen op zijn favoriete boom. De uitslag volgt op 15 oktober. De winnaar zal Nederland vertegenwoordigen bij de Europese Tree of the Year verkiezing 2025

Lees hier meer over deze verkiezingen. Later dit jaar nodigen we u uit om te stemmen en hopelijk op de beukenboom in onze pastorietuin!