Op zondagmiddag 3 juli a.s. zal een experience aan muziek te horen en te zien zijn van Corine van den Berg-Maaskant. Zij heeft in Hoogland een eigen muziekpraktijk en samen met haar leerlingen gaat zij spelen in de Pastorie van de geloofsgemeenschap Sint Martinus te Hoogland. Iedereen is van harte welkom en kan komen kijken en luisteren naar dit bijzondere experiment. Aan de vooravond hadden we een ontmoeting bij haar thuis aan de Pastorielaan. In deze ontmoeting kwam een aantal verhalen en ervaringen voorbij die zij graag met de lezers wilde delen

“Piano spelen is een mooi experiment voor jezelf”
In haar praktijk heeft zij een diversiteit aan talenten en zelfs onverwachte talenten. Zo heeft zij een leerling die recent bij een begrafenis van zijn oma heeft gespeeld. De hele zaal werd verrast, omdat niemand hem ooit had horen spelen. Hij heeft pas 2 jaar les en aldaar speelde hij het nummer van Ludovico Einaudi: Experience. Op de vraag van Corine of hij wel eens iets heeft laten horen aan zijn ouders, kwam de reactie: “Nee, want dat doe ik eigenlijk nooit, omdat ik altijd op mijn kamer boven zit te spelen.” En je moet dan ook bedenken dat hij in de afgelopen 2 jaar ook maanden alleen online les heeft gehad. Na extra muziekles bij Corine slaagde de uitvoering hiervan. “Dit muziekstuk bouwt zich op na veel repeteren en ik had dit muziekstuk zo voor hem gearrangeerd, zodat het een compleet nummer is geworden waarin je niets mist. En de uitvoering hiervan slaagde. Zijn ouders en andere genodigden waren enorm verrast dat hij dit kon. Dit betekent gewoon voor mij dat pianoles geven gewoon superleuk is om te doen.” aldus Corine. Nu dit laten horen en zien aan de bezoekers van Gluren bij de Buren vindt zij enorm spannend. Ze heeft er enorm veel zin in en gaat er helemaal voor en ook haar leerlingen. Als we haar tot slot vragen wat doet pianomuziek voor haar geeft zij de reactie: “Het blijft altijd gewoon heel erg mooi. Het kan heel klein gespeeld worden en heel zacht gespeeld worden. Met de piano kunnen je alle kanten op, want het kan ook spetteren. Het verveelt eigenlijk nooit met dit verrassende instrument. “Je kunt alle kanten op”

Een Verrassende piano-mix
Hieronder ziet u een verrassende piano-mix van Corine van den Berg. Haar optredens zijn om 13:00, 14:30 en 16:00 uur in de Pastorie en mogelijk ook in de Pastorietuin. Kom dan op deze middag naar de Pastorie aan de Kerklaan 22 te Hoogland.

Aanvangstijden en meer info
Lee hier het volledige Gluren bij de Buren programma. Dit zijn de optredens die in Hoogland plaats vinden. Neem dit mee en ga op stap!
Lees meer over de aanvangstijden van haar optreden op de site van Gluren bij de Buren.