Sinds donderdag 7 mei is Ish Ahmed, namens het bedrijf Bus Natuursteen B.V, bezig om de hoofdingang van de Sint Martinuskerk rolstoelvriendelijker te maken.

Zo heeft hij het oude bordes eruit gesloopt en zijn de gaten volgestort met beton. Hierna heeft hij in het middengedeelte twee nieuwe platen geplaatst.
Vandaag was hij druk bezig om de zijkanten van deze platen in te meten. Deze worden komende maandag geplaatst. Verder zijn de grote banden weer geschuurd en blinken nu weer als nieuw. En wat vooral nu opvalt is dat de voorband nu schuin is afgezaagd.

Tot slot zal het straatwerk nog opgehoogd worden, waardoor het nog prettiger gaat worden om de Sint Martinuskerk binnen in te komen. Aan het eind van deze ontmoeting vertelde Ish het volgende: “Ik ben totaal verrast hoe de oude stenen nu totaal tot ‘leven’ zijn gekomen. Je ziet nu niet meer de verschillen tussen de nieuwe en oude stenen. Ik zie nu dat we het heel mooi passend hebben gemaakt.” ,

Het eindresultaat is nu dat het prettiger is geworden voor kerkgangers, die gebruik maken van een rolstoel of rollator, om naar deze kerk te komen.

Op de onderstaande foto’s zijn de eerste resultaten te zien