Begin januari zijn we aan de slag gegaan met een kleine club. De contouren van het plan zijn zichtbaar aan het worden. Het was wel even wennen voor een aantal van ons; stonden er vorige week nog banken en stoelen rondom een grote tafel, dan is dat nu weg. Stond er nog een buffettafel, is deze plots weg! Een begrijpelijke reactie als je niet op de hoogte bent van het plan.
Waarom deze verandering en aanpak? We willen meer ruimte op de vloer waar we met elkaar in gesprek kunnen gaan, lopend of staand aan een statafel. Langs de wanden en tegen de achterste banken zetten we banken neer met ervoor een klein tafeltje met stoelen. We creëren hiermee als het ware terrasjes waar kleine of grotere groepen elkaar kunnen treffen. Alle banken, stoelen en tafeltjes zijn licht en daardoor goed te verplaatsen. Voor berging van kaarsjes, materiaal voor bijvoorbeeld BHV en Catering zijn vier verrijdbare kastjes beschikbaar. In de Mariakapel is de bank weg en er staan er nu twee bidstoelen uit de H. Kruiskerk. We vinden het fijn dat deze beschikbaar waren; ze maken de ruimte toegankelijker en ruimer. De Kruisjes voor de overledenen gaan we in nieuwe vitrines tegen de buitengevel plaatsen.

Hoever zijn we nu?
De banken achterin en langs de zijmuren zijn inmiddels verwijderd en uit elkaar gehaald. We vermaken deze tot banken met een grotere zitdiepte, waardoor ze zitten als een parkbank. Het hout van de zittingen en de deurtjes van de kolommen zijn gebruikt voor de kastjes; deze zijn inmiddels geplaatst en in gebruik genomen. De komende week werken we verder aan de “parkbanken”. De zijkanten van de kerkbanken hebben we doorgezaagd en vermaakt tot zijkanten van de nieuwe banken. De bestaande zittingen gaan we doorzagen. Met deze delen stellen we de nieuwe zittingen samen. Zijn er vragen en of opmerkingen dan horen we dat graag.