Vasten is populair. Niet per sé tijdens ‘onze’ Veertigdagentijd, maar zeker in vormen zoals ‘Dry January’, de actie ‘Ik Pas (40 dagen geen druppel)’ en de aandacht voor de ramadan bij de moslims. Ook al doe je niet mee aan zo’n periode, het verlangen naar even wat rust in onze drukke samenleving is groot. Zo neemt het aantal beoefenaars van mindfulness nog steeds toe.

De christelijke traditie biedt al eeuwenlang handvatten om geestelijke rust en ruimte te vinden. In en buiten het klooster. Over hoe dat zit, komt Huib Klamer meer vertellen tijdens het Zondags Ontbijt op 25 februari in Parochiezaal St. Joseph.

Huib Klamer heeft zich jarenlang verdiept in de verschillende vormen van meditatie en begeleidt meditatiesamenkomsten in het Spiritueel Cultureel Centrum van onze parochie. Maar wat is meditatie, welke christelijke meditatievormen zijn er en hoe kun je er zelf op een eenvoudige manier mee aan de slag? Die vragen zal Huib tijdens het Zondags Ontbijt beantwoorden aan de hand van een praktische oefening.

Het thema is ‘Vacare’, dat zoveel betekent als ‘ruimte maken voor…’. Het woord vakantie is ervan afgeleid. In de Veertigdagentijd is het de bedoeling om ruimte te maken, op weg naar het grote feest van Pasen. Niet alleen door te ‘consuminderen’, maar ook door geestelijk ruimte te maken. Misschien zijn de inleiding en oefening van Huib Klamer een nieuwe aanzet daartoe.

Zondags Ontbijt – 25 februari 10.00 uur – Parochiezaal St. Joseph
De deelname is een vrije gift voor het ontbijt. Voor kinderen is er een spellentafel.