Zondagmiddag 10 oktober was de laatste viering in de H. Kruiskerk. Omdat de coronamaatregelen versoepeld waren konden veel parochianen van het H. Kruis erbij zijn. Het was een indrukwekkende gebeurtenis met veel emoties. Begrijpelijk was er veel verdriet. Maar ook de wil om met elkaar door te gaan op een van de andere locaties.

Aan het eind van de viering werd het tabernakel leeggehaald, het altaar ontbloot en de laatste liturgische voorwerpen werden overhandigd aan de vertegenwoordigers van de andere geloofsgemeenschappen. De sleutels van het kerkgebouw werden overhandigd aan de baptistengemeenschap. Zij beloofden goed voor de kerk te zorgen en nodigden de aanwezigen uit een keer bij hen te komen meevieren.

In processie, de pastoor met de ciborie voorop, liep men het gebouw uit. Er werden heimelijk heel wat traantjes weggepinkt. Als vertegenwoordiger van de SFX kreeg ik de zevenarmige kandelaar mee. Ik hoop dat hij een mooie vaste plek bij ons zal krijgen en veelvuldig gebruikt gaat worden.

Ria Sweers