“Een teken dat de Rooms Katholieke Kerk in Amersfoort nog steeds leeft, mag leven, en dat er toekomst is!” Hoopvolle woorden uit de Nieuwjaarstoespraak van vice-voorzitter Angélique Liebens. Zij sprak deze zondag uit op de Nieuwjaarsreceptie van onze parochie in Parochiezaal St. Joseph.

Vice-voorzitter Angélique Liebens spreekt de Nieuwjaarstoespraak uitLiebens refereerde aan de vieringen van Kerstmis in de verschillende kerken. Ze riep de 70 aanwezigen op om ‘deze ervaring in ons hart’ mee te nemen. Dat deed ze in een toespraak, die verder een overzicht gaf van een roerig jaar, waarin enkele pijnlijke punten aangeraakt werden, maar dus ook met vertrouwen vooruit werd geblikt. “Beweging, Meebewegen, Veerkracht worden de centrale thema’s”, gaf de vice-voorzitter aan. “Het mooie is dat wij tezamen de kerkgemeenschap samen maken. Wij vormen samen de kerk. Wij maken de beweging, de kringen in het water (…). En wanneer er maar genoeg kringen zijn, kán het zijn dat er beweging komt. Maar heel langzaam, en het hoeft niet.”

En in het kader van samen de beweging maken, deed Angélique nogmaals de oproep aan iedereen om zich in te zetten. Als vrijwilliger, als bestuurder, als gelovige. Iedere bijdrage, hoe groot of klein dan ook, is daarin belangrijk. “Kan ik een bijdrage leveren met mijn talenten aan de levenskracht van onze parochie in Amersfoort? Een parochie is alleen levensvatbaar wanneer iedereen met zijn eigen kracht en talent een steentje bijdraagt aan het geheel.”

Lees hier de hele toespraak.