In de St. Josephkerk maken we graag ruimte voor geloofsopvoeding. Dat doen we in verschillende activiteiten, waarbij we ouders proberen te ondersteunen om het voorbeeld van Jezus toe te passen in het dagelijks leven. Dit weekend zijn er weer verschillende mogelijkheden om bij aan te sluiten.

Zondags Avontuur

Eén keer per maand kun je in Parochiezaal St. Joseph meedoen aan een speciale samenkomst voor het hele gezin. De kinderen krijgen een eigen uitdagende opdracht naar aanleiding van het bijbelse verhaal van de zondag, de ouders gaan samen in gesprek om de betekenis van het thema voor hun eigen leven te ontdekken. Komende zondag 12 maart gaat het over levend water. De kinderen proberen in kleine teams het meeste water te verzamelen en de ouders gaan met elkaar in gesprek over de betekenis van water. Je bent samen met je kind(eren) om 10.00 uur welkom in Parochiezaal St. Joseph aan de Van Tuyllstraat 29 in Hooglanderveen. Om 11.00 uur sluiten we af met een kaarsje bij Jozef en koffie, thee en limonade.

Kinderwoorddienst op weg naar Pasen

Dit derde weekend van de veertigdagentijd reist Jezus door Samaria. Hij heeft dorst. Bij een bron vraagt Hij een Samaritaanse vrouw om water. Ons lichaam heeft water nodig als we dorst hebben. Jezus vertelt de vrouw dat hij het levende water is. We hebben Jezus dus heel hard nodig, net zoals ons lichaam water nodig heeft. In de Kinderwoorddienst op zaterdag 11 maart maken we een bijpassende knutsel bij dit Bijbelverhaal.
De eucharistieviering met Cantorij Oorsprong begint om 19.00 uur in de St. Josephkerk.