Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 20 november 2021
10:00 - 16:00

Locatie
Bergkerk

Categorieën Geen Categorieën


Welke ruimte hebben wij over voor mensen in nood? Waar is de barmhartige rek in onze systemen? Welke randen en marges kunnen wij veiligstellen voor mensen zonder papieren? Deze vragen komen aan de orde op de werkdag van de werkgroep Vluchtelingen van de Raad van Kerken op

zaterdag 20 november 2021, 10.00 – 16.00 uur, in de Bergkerk, dr. Abraham Kuyperlaan 2, 3818 JC Amersfoort. U bent van harte uitgenodigd voor deze werkdag.

Doel van de dag is de situatie van rechteloze vluchtelingen onder de aandacht te brengen. Wie zijn deze mensen en wat zijn de ervaringen van kerken die hen voor korte of langere tijd opvangen?

Voor het programma: zie de bijlage. De toegang is gratis, voor een lunch wordt gezorgd. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Aan het programma werken mee: Linda Polman, onderzoeksjournaliste en schrijfster van boeken over humanitaire hulp en interventie; Derk Stegeman, predikant en directeur van Stek Den Haag; organisator en woordvoerder van het kerkasiel, dat van oktober 2018 tot eind januari 2019 in buurt-en-kerkhuis Bethel in Den Haag werd gehouden.

In de middag zijn er workshops, en is er een paneldiscussie met medewerking van

Geeske Hovingh (coördinator Wereldhuis Amsterdam)
René de Reuver (scriba van de Generale Synode van de Protestantse Kerk in Nederland)
Gerhard Scholte (emeritus predikant Protestantse Kerk en voorzitter en initiatiefnemer van het Gelaghkamer Overleg rond ongedocumenteerden in Amsterdam)
John van Tilborg (directeur INLIA)
Rikko Voorberg (theoloog, kunstenaar, soms activist als het niet anders kan)

Aanmelden kan bij rvk@raadvankerken.nl