Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 25 februari 2023
10:30 - 12:30

Locatie
Sint Franciscus Xaveriuskerk

Categorieën Geen Categorieën


Zijn dood viel nauwelijks op in de bredere, wereldwijde werveling van Covid en de 24-uursnieuwscyclus die werd gedomineerd door de nepnieuws-tweets van een Amerikaanse president.En toch was Desmond Mphilo Tutu (7 oktober 1931 – 26 december 2021) een belangrijke man van historische betekenis. Hij stierf als aartsbisschop van de Anglicaanse Kerk, een oude man die zijn hele leven lang onophoudelijk had gestreden tegen de ongerechtigheden van rassendiscriminatie en onrechtvaardigheid.

Zijn leven is voor ons een voorbeeld van een goed geleefd leven.De inleiding beschrijft het leven van Desmond Tutu , geplaatst in de context van gebeurtenissen in zijn leven, Zuid-Afrika en de wereld in haar geheel. Tegen alle verwachtingen in werd Desmond Tutu een wereldwijd icoon en een waardig ontvanger van de Nobelprijs voor de Vrede. Niettemin bleef hij altijd een bescheiden en eerlijk man, een voorbeeld voor ons allemaal.

Over de inleider: Jan-Bart Gewald is historicus, gespecialiseerd in de sociale geschiedenis van Afrika. Hij is hoogleraar Afrikaanse Geschiedenis aan de Universiteit Leiden en voormalig directeur van het African Studies Centre. Hij is opgegroeid in Afrika en heeft in meer dan acht Afrikaanse landen gewoond.

Bijdrage: 5 euro
Informatie en aanmelding: secretariaatscc@gmail.com

Zaterdag 25 februari
Tijd: 10.30 – 12.30 uur

Plaats: Franciscus Xaveriuskerk, ‘t Zand 29 Amersfoort