Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 7 november 2021
15:00

Locatie
Sint Franciscus Xaveriuskerk

Categorieën Geen Categorieën


In 1995 schreef organist, musicoloog en componist Gert Oost de Caprice voor cello en orgel. Theatermaker/celliste (en dochter van Gert) Judith Oost en organist Simon Bouma laten de compositie na 25 jaar weer klinken en nemen het stuk als aanleiding voor het spelen van een gevarieerde reeks concerten rond het leven en werk van Gert Oost. Op basis van een persoonlijk verhaal geven zij een inkijkje in de duizelingwekkende wereld van orgels en organisten.

Met een uitzonderlijk veelzijdig, verhalend muziekprogramma, laten Simon en Judith vanuit hun eigen achtergrond horen dat het orgel oneindig veel mogelijkheden heeft. Je kunt er muzikale verhalen mee vertellen. Het concert maakt deel uit van een tweeluik rond Bätz-orgels in de Amersfoortse binnenstad. Gert Oost was specialist op het gebied van deze orgels. Hij promoveerde in 1975 met een proefschrift over de Utrechtse orgelbouwers-familie Bätz. Het orgel in de Franciscus Xaverius kerk werd in 1819 geplaatst door Gideon Thomas Bätz. Dit orgel wordt geroemd door organisten vanwege zijn prachtige klank. In het concert Reis met de Caprice kunnen de luisteraars hier volop van genieten!

Orgel: Simon Bouma, Cello en concept: Judith Oost, Saxofoon: Chris Corstens Tekst: Martin de Nooij, Registratie: Berend Stumphius Het concert komt tot stand in samenwerking met: SCC Amersfoort. Met dank aan: Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht en het K.F. Hein Fonds
Zondag 7 november 15.00 uur Franciscus Xaverius Kerk ’t Zand 29
Entree: 7,- € informatie www.barrevoet.nl
Reservering secretariaatscc@gmail.com