Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 21 januari 2023
10:30 - 12:30

Locatie
Sint Franciscus Xaveriuskerk

Categorieën Geen Categorieën


We worden steeds ouder en ook anders ouder dan vroeger. Daarin schuilt een opmerkelijke paradox. We worden ouder, maar blijven ons spiegelen aan de dominante waarden van onze maatschappij door zo lang mogelijk jong te willen blijven. Oud worden is klaarblijkelijk een stuk lastiger geworden, en over zingeving wordt weinig gesproken. Ouderdom is hierdoor een soort niemandsland waarin men op zoek is naar zin en betekenis. Wat betekenen al die extra levensjaren? Hoe kijkt de samenleving naar ouderen en hoe kijken ouderen naar zichzelf? Wat zijn kerntaken van het ouder worden? Welke bronnen kunnen er gevonden worden?

Jan van Baardwijk en René Rosmolen zullen ingaan op deze vragen (onder meer met kunstafbeeldingen). Zij maken gebruik van hun boek ‘Zin in de ouderdom’, waarin het landschap van de ouderdom wordt verkend vanuit o.a. poëzie, kunst, spiritualiteit en filosofie.

Over de inleiders:
– Jan van Baardwijk is predikant van de Bergkerk te Amersfoort.
In 2009 initieerde hij in de Bergkerk samen met collega René Rosmolen het project ‘Onder de Vijgenboom’, zin in de ouderdom, over ouderen en zingeving.
– René Rosmolen werkt als geestelijk verzorger bij Beweging 3.0 en St. Pieters en Bloklands Gasthuis. Hij schreef twee boekjes ‘Liturgie en dementie’ en de ‘Kruisweg’. Hij is beeldredacteur van het tijdschrift ‘Handelingen’ en creatief therapeut met een eigen praktijk voor rouw- en verliesverwerking.

Datum/tijd: zaterdag 21 januari 2023 10.30 – ca 12.30.

Plaats: Franciscus Xaveriuskerk, ‘t Zand 29

Bijdrage: 5 euro

Informatie en aanmelding: secretariaatscc@gmail.com