Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 5 november 2023
15:00 - 16:30

Locatie
Geloofsgemeenschap Sint Martinus

Categorieën


In dit concert presenteren Het Amersfoorts en het Brabants Kamerkoor koorwerken uit de romantiek en van hedendaagse componisten. Samen zingen zij (dubbelkorige) werken die gedijen bij de warme, ronde klank van een grotere bezetting. Daarnaast zingen de koren afzonderlijk muziek die juist weer mooier klinkt bij een kleinere, transparante bezetting.

U hoort o.a. dubbelkorige composities uit de Duitse romantiek zoals Warum toben die Heiden van Mendelssohn en An die Sterne van Schumann. In een dialoog tussen de twee koren worden de teksten levendig verbeeld. Door optimaal gebruik van herhalende harmonieën ontstaat een duidelijk stereo-effect. De componist Hugo Wolf zoekt in Sechs Geistliche Lieder op het gebied van harmonie juist de randjes op en schuurt tegen het moderne aan. De Franse tint aan dit programma zorgt voor luchtigheid met de vrolijke Chansons Françaises van Poulenc en het koesterende Terre Jurassienne van Rosaz. Dirigente, zangeres en violiste Hebe de Champeaux componeerde Mille regrets tijdens de coronalockdown in 2020. Op een tekst uit de renaissance laat zij de smart van het verlies van een dierbare voelen op een eigentijdse manier.

Alles bij elkaar bieden de koren een afwisselend concert met bekende én met nieuwe, verrassende muziek.

Meer info en over de kaarten à €17,50 zijn verkrijgbaar t/m 4 nov via Amersfoorts Kamerkoor en jongeren t/m 18 jaar gratis. Er is géén kaartverkoop voor aanvang in de kerk en rondom de kerk is volop parkeergelegenheid