Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 24 februari 2022
20:00 - 22:00

Locatie
Geloofsgemeenschap Sint Martinus

Categorie├źn Geen Categorie├źn


Ouderen onder ons kennen waarschijnlijk het radioprogramma: Weer of geen weer. Dit was een populair radioprogramma over de natuur dat door de VARA werd uitgezonden in de periode van 1955 tot 1978. De presentator van dit zondagsochtendprogramma was Bert Garthoff. Hierna kwam het bekende radioprogramma: Vroege Vogels.

De klimaatverandering. Hoe vaak hebben we het niet over ons huidige weer en wat dit allemaal doet in onze wereld. We hebben daarom weerman Arie Verrips uitgenodigd. Hij was 16 jaar de weerman bij RTV Utrecht. Van 2005 tot 2009 was hij dagelijks ook op tv te zien met zijn weerpraatje in U-Vandaag. Na zijn afscheid op tv hoorden we hem zes keer per dag op Radio M Utrecht Op donderdagavond 24 februari a.s. komt hij in de pastorie spreekbeurt geven over klimaatverandering. Maar ook gaat hij de relatie leggen tot de schepping en de aarde. Wordt het het einde van de mensheid? In het verleden hadden we de zondvloed, die geweest is, maar vermoedelijk op een andere manier dan in de bijbel staat, althans blijkt uit onderzoeken. Krijgen we weer een zondvloed? Hoe hoog kan het zeewater stijgen en hoe warm zou de aarde kunnen worden? Gevolgen voor o.a. economie en voedselvoorziening, milieurampen, klimaatvluchtelingen, (moeten wij maar Duits gaan leren?). Is het de wil van God, straf? De mens gaat verkeerd met de aarde om; ook in het verleden zijn er grote rampen geweest.

Het belooft een zeer interessante spreekbeurt te worden en het begint om 20:00 uur. We doen vooraf een coronacheck. De toegang is gratis en na afloop vragen we u om een vrijwillige bijdrage. Tot slot hopen we dat de spreekbeurt met Weerman Arie Verrips door kunnen laten gaan. Hou daarom de site: https://katholiekamersfoort.nl/martinus/ goed in de gaten.

De lievelingsspreuk van Arie is: Wat Maart niet gaart en April niet wil doet Mei voor allebei!

Noteer donderdagavond 24 februari alvast in uw agenda en lees hier meer.

Bekijk hieronder het afscheid van Weerman Arie Verrips bij RTV Utrecht