Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 29 januari 2022
10:30 - 12:30

Locatie
Sint Franciscus Xaveriuskerk

Categorieën Geen Categorieën


Franciscus Xaveriuslezing door Erik Borgman, met bijdrage van Diederiek van Loo
zaterdag 29 januari 10.30 tot 12.30 uur, Franciscus Xaveriuskerk

Wat is de toekomst van geloof? Zetten vergrijzing en ontkerkelijking door? Gaan de kerken zich vernieuwen, en hoe? Dat zijn de centrale vragen in de Franciscus Xaveriuslezing, die dit jaar gehouden wordt door Erik Borgman, een bekend en veel gevraagd theoloog, die zich actief mengt in maatschappelijks discussies (bijvoorbeeld als lid van het theologisch elftal van Trouw).
Borgman ontwikkelt In zijn meeste recente boek ‘Alle dingen nieuw’ – met als ondertitel ‘een theologische visie voor de 21ste eeuw’ –een nieuwe perspectief op geloof en kerk in de komende decennia. Hij gaat daarbij in gesprek met een waaier aan denkers, wetenschappers, kunstenaars en mystici, uit heden en verleden.

Over de inleider: Erik Borgman is professor publieke theologie en directeur van het Tilburg Cobbenhagen Center van de Universiteit van Tilburg; hij is leken-dominicaan.
Over de coreferent: Diederiek van Loo is stadspredikant van de PGA (Protestantse Gemeente Amersfoort) en verbonden aan de kerkelijke experimenteerplek De Zwaan, in Amersfoort-Centrum

Gesprekseider is Anna Walsma, pastor bij de oecumenische gemeente Het Brandpunt (Kattenbroek, Amersfoort) en voorzitter van de Raad van Kerken Amersfoort.
Plaats: zaterdag 29 januari 10.30 tot 12.30 uur, t Zand
Datum/tijd: zaterdag 29 januari 10.30 tot 12.30
Informatie en opgave: secretariaatscc@gmail.com
Bijdrage: € 5