Het motto tijdens carnaval dit jaar is ‘Prins Marco I zwaait iedereen tegemoet’. Een simpel gebaar maar in deze rare tijd van groot belang. Even laten zien dat je aan elkaar denkt, dat je elkaar waardeert, gewoon een vrolijk en vriendelijk gebaar dat elkaar even samen brengt.

Dat sluit precies aan bij de jaarlijkse carnavalsmis. Juist het samen zijn – carnavalist of niet – het voor elkaar staan is iets, waarbij we extra stil bij willen staan tijdens de carnavalsmis. Een unieke Eucharistieviering waar met respect gevierd wordt, maar er op momenten ook gelachen mag worden. We staan samen stil bij de mooie dingen in het leven, de mooie momenten van het geloof en samen genieten van muziek. Een rustpuntje tijdens het carnaval waarbij de kerk voor iedereen, wel of niet overtuigd, openstaat. De Mis zal traditioneel worden afgesloten met het slotlied ‘Niet kniezen niet zeuren’ en het Hooglanderveens volkslied.

Iedereen is zaterdag om 19.30 uur welkom om 19.30 uur in de St. Josephkerk. Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie, thee (limonade voor de kinderen) te drinken. Daarna kan iedereen zich met een zwaai volop storten in het carnavalsfeest.