Het is komend weekend carnaval! Ook in onze parochie wordt dat feest uitbundig gevierd, voordat de versobering van veertig dagen vasten aanbreekt. Tijd voor de geestelijke schoonmaak in het ontluikende voorjaar.

Naast de carnavalsactiviteiten in Hoogland en Hooglanderveen, georganiseerd door de drie verenigingen, haakt onze parochie aan met de Carnavalsmis in de St. Josephkerk. De vrolijke carnavalsmis begint zaterdag 18 februari om 19.30 uur. ‘Bemint uw vijanden en bidt voor wie u vervolgen, opdat gij kinderen moogt worden van uw Vader in de hemel.’ Geen makkelijke opdracht in het Evangelie, maar het carnavalsfeest maakt het misschien wat makkelijker. Door te verkleden en een masker op te zetten worden we elkaars gelijke. En waarom zou je dan nog boos worden? Daarom is het misschien wel een aanrader om verkleed naar de kerk te komen! Het hoeft niet, het is al feest als je er bent. In de Kinderwoorddienst denken we na over het bijbelverhaal en maken de kinderen hun eigen maskers. En wie er ook achter het masker verstopt zit: het zijn natuurlijk allemaal vrienden!

En woensdag start de Veertigdagentijd op weg naar Pasen. In verschillende kerken kun je Aswoensdag meevieren (zie rooster), om getekend met de as van verbrande palmtakjes een oprechte start te maken. Daarna neemt het Evangelie je telkens een stap verder op weg naar de Goede Week en Pasen, het grote feest van Jezus’ Verrijzenis. In de St. Martinuskerk en in de St. Josephkerk is er ieder weekend ook kinderwoorddienst voor basisschoolleerlingen.

Zondags Ontbijt over aardbeving en gevluchte moeders

Vastenactie voor Zuid-SoedanEen keer in de maand is er de mogelijkheid om aan te schuiven bij een gratis ontbijt in Parochiezaal St. Joseph in Hooglanderveen. Een ontspannen manier om de zondag te beginnen en nieuwe mensen uit je eigen buurt te leren kennen. Op de eerste zondag van de Veerigdagentijd is Luis Vergara te gast. Luis is betrokken bij Vastenactie en komt meer vertellen over de inzet van deze organisatie in het Syrische aardbevingsgebied. Maar ook over de projecten van moeders in Zuid-Soedan, die moeten vluchten voor geweld en oorlog. Zij kunnen met onze hulp toch zorgen voor de toekomst van kun kinderen.
Het Zondags Ontbijt begint op 26 februari om 10.00 uur in Parochiezaal St. Joseph en voor de kinderen is er een eigen spellentafel. Het ontbijt wordt om 11.00 uur afgesloten met een korte gebedssamenkomst.