De petitie die kardinaal Eijk moet bewegen om zijn beslissing de woord- en communiediensten in het weekend te beƫindigen is door parochianen massaal ondertekend. De handtekeningen worden naar de Maliebaan in Utrecht gezonden.

Samen Kerk, Samen Sterk heeft als vertegenwoordiger van vele lokale geloofsgemeenschappen uit heel Overijssel en Gelderland eerder al meer dan 6600 ondertekende petitiesoverhandigd. De initiatiefnemers vrezen een kaalslag in het bisdom Utrecht als de kardinaal van centralisering doorzet. De groep vraagt meer aandacht voor de lokale gemeenschappen en hopen de zichtbaarheid van de kerk in dorp en stad te versterken.

Vanuit onze parochie zijn inmiddels zo’n 250 getekende petities vanuit de St. Martinus-, St. Ansfridus- en St. Francicus Xaveriuskerk verzonden. Van de St. Josephkerk zijn geen cijfers bekend, het lokale team heeft daar gekozen parochianen te wijzen op de mogelijkheid om de petitie digitaal te ondertekenen.
De deelname van parochianen aan de petitie geeft aan dat er brede weerstand is tegen het voornemen van kardinaal Eijk om woord- en communieviering af te schaffen op zondagen. ‘Parochianen lieten in verontwaardigde en emotionele bewoordingen duidelijk hun afkeuring blijken over het beleid van de kardinaal’, schijven Ans Kruisselbrink en Ad van Dijk in het St. Martinusbericht. ‘Het bevestigt dat vele parochianen waarde hechten aan de mogelijkheid om in de lokale gemeenschap de communie te ontvangen in het weekend.’

Het blijft mogelijk om de petitie van de werkgroep Samen Sterk, Samen Kerk te ondertekenen via deze link.