De klokken van de St. Josephkerk roepen meerdere malen per week op tot gebed. Vaak zijn de deuren van de kerk dan geopend voor een viering, zo niet op maandagavond. Toch zijn de klokken dan om 19.00 uur een kwartier lang te horen.

Sinds het begin van de lente luiden de klokken iedere maandagavond, zoals op meer plekken in Nederland. Daarmee sluit de St. Josephkerk aan bij de nationale actie om wekelijks de klokken te luiden voor vrede in Oekraïne.
De actie is een initiatief van het Bredase klokkenluidersgilde, als symbolisch vervolg op de landelijke actiedag voor Giro 555 om geld in te zamelen voor de vluchtelingen uit het door oorlog getroffen land.

Nu de oorlog al meer dan 150 dagen woedt en de aandacht wat aan het verslappen lijkt, blijft het noodzakelijk om de klokken te luiden. Voor de mensen die huis en haard moeten verlaten en op de vlucht zijn om zichzelf in veiligheid te brengen. Voor de mensen van goede wil, ook uit Rusland, die ongewild in een oorlog worden meegesleept. Klokken als teken van blijvende hoop op vrede. En als oproep tot gebed, om de mensen getroffen door de oorlog ook op deze manier een hart onder de riem te steken.