Het zit er nu echt aan te komen: binnenkort gaat het dak van de St. Josephkerk er echt af! Na enkele jaren van voorbereiden kan de aannemer beginnen met de dakrenovatie.

Restauratie dak St. Josepkerk begonnenDe dakrenovatie is hoognodig. Enkele spanten zijn aangetast door vocht, waardoor het dak aan de zuidkant iets verzakt. Op verschillende plekken zijn de leien in slechte staat of van het dak gevallen. Ook de dakkapellen hangen met ‘spijkers en tape’ aan elkaar. Hoogste tijd dus om de boel vakkundig aan te pakken. Daarvoor moest er nog wel wat water door de Wetering stromen. FinanciĆ«n, vergunningen, Monumentenwacht en bisdom; kortom een flinke papierwinkel.

De aannemer heeft inmiddels de steigers geplaatst en zal de komende maanden aan het dak werken. Nadat leien zijn vervangen, het houtwerk en de dakkapellen vernieuwd kan onze St. Josephkerk er weer tientallen jaren tegen.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Van de Burgt & Strooij. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de renovatie van monumentale gebouwen en -daken. Opzichter vanuit onze locatie is Gradus Traa.
Informatie over de renovatie bij Hans Ossendrijver (LocatieRaad).

Schuur

Nieuwe schuur achter de St. JosephkerkInmiddels vordert de bouw van een nieuwe schuur achter de kerk gestaag. Vrijwilligers werken nu de binnenkant van het nieuwe gebouwtje af. De afgelopen maanden hebben zij eigenhandig aan de schuur gebouwd, met een prachtig resultaat. Als locatie mogen we heel blij zijn met deze kundige vrijwilligers. Hopelijk kunnen we na de coronacrisis met elkaar het uitgestelde pannenbier drinken.