Vastenactie 2022De Veertigdagentijd begint komende woensdag en dan gaan we in ruim zes weken op weg naar het grote feest van Pasen. Er zijn verschillende mogelijkheden in onze parochie om je bezinnend voor te bereiden op het feest van de Verrijzenins van Jezus.

Vasten voor vrede

Paus Franciscus heeft opgeroepen om meer dan anders te vasten en te bidden. “Jezus leerde ons dat de duivelse zinloosheid van geweld wordt beantwoord met Gods wapens, met gebed en vasten. Ik nodig iedereen uit om 2 maart tot een dag van vasten voor de vrede te maken. Ik moedig gelovigen op een speciale manier aan om zich op die dag intens aan gebed en vasten te wijden. Moge de Koningin van de Vrede de wereld behoeden voor de dwaasheid van oorlog”, aldus paus Franciscus.

Digitale vastenkalender

Dit jaar gaat de digitale Vastenkalender in onze parochie over het Synodaal Proces. Tijdens de voorbereiding op Pasen stellen we onszelf iedere dag een vraag uit de lange lijst van vragen die we vanuit Rome toegestuurd kregen. Allemaal vragen die over onze toekomst gaan en over hoe wij die voor ons zien voor het derde millennium. Er is ruimte om te reageren. De reacties worden verwerkt worden in het antwoord van de parochie aan het bisdom.
Wil je ook elke dag een mailtje ontvangen en meedenken en praten en luisteren? Geef je dan op via sarot@marthamaria.nl.

Wandelen in gesprek

Iedere laatste vrijdag van de maand een groepje mensen uit de Inham en de Martinus die met elkaar een stukje wandelen en al wandelend met elkaar in gesprek gaan. ‘Ons wandelgroepje wandelt in de Veertigdagentijd iedere vrijdag en is dan ook uitgebreid met mensen uit Het Brandpunt en de Veenkerk. Vrijdag 4 maart is het startsein van onze wekelijkse wandelingen. We starten om 9.00 uur met een kort meditatief moment in De Inham. Lees verder.

Wandelen op zondagmorgen

Je kunt iedere zondagmorgen om 10.00 uur vanuit de St. Josephkerk op pad voor een wandeling van ongeveer 6 km. Startpunt is de kapel van de kerk, waar we een kaarsje opsteken en dan gaan wandelen. Na 1.5 uur komen we terug bij de kerk voor koffie/thee/limonade en een stuk vlaai. Omdat we voor de Vastenactie wandelen vragen we minimaal 5 euro per etappe per deelnemer. Hoe meer wandelaars, hoe hoger de opbrengst voor de Vastenactie. Lees verder.