Op zondag 14 mei deed Joseph Tenkink zijn eerste communie, en zowel voor hem, als voor Elise Badiane, zijn moeder, was dit een groot feest, dat op Senegalese wijze werd gevierd in de pastorie van onze kerk. Als vrijwilligers van de koffiezetgroep, die na de vieringen voor een kopje koffie bij de ontmoeting zorgen en waar Elise deel van uitmaakt, waren we uitgenodigd om dit feest met hen mee te vieren.

Wat een bijzondere ervaring was dat. Zoveel kleur, heerlijke geur, verrukkelijk eten, vrolijke hartelijke mensen en blije kinderen overal in de pastorie, de tuinzaal, en de zonovergoten tuin van de kerk, moeten het voor Joseph en Elise, maar ook voor Josephs vader en veel familieleden die overal vandaan waren gekomen tot een onvergetelijke dag hebben gemaakt.

Giny hield een kort openingswoordje om het feest “officieel” te openen, waarbij ze iedereen van harte welkom heette en Joseph namens de Geloofsgemeenschap een kaars en een boekje overhandigde, waarbij ze de hoop uitsprak dat hij steeds bij het branden van deze kaars , samen met zijn moeder zou terugdenken aan deze gedenkwaardige dag van zijn eerste communie.

In een vrolijke en toepasselijk versierde tuinzaal was een gezamenlijke maaltijd en liet iedereen zich de heerlijke gerechten goed smaken. Na het eten werd er buiten nog gedanst en ik vond het leuk om mijn Frans weer op te halen, met de familie uit België.

Elise en Joseph, en iedereen die jullie hielp, hartelijk dank voor dit mooie feest, c’était formidable!
Ien Hoekstra